Kjællinghøl

Langhuset

Kjællinghøl, Ulstrupvej 6, 8850 Bjerringbro

Det historiske værksted Kjællinghøl ligger på en eng, i en skovkant, tæt på Gudenåen.

Det er et dejligt naturområde, hvor man i 2002 har bygget en kopi af et langhus fra 600-tallet.

Ved siden af langhuset er der små værkstedshuse, et ovnhus og et huggehus. Inde i skovkanten ligger der 3 shelters, toilet/depotbygning og vandhane.

Skoleklasser kan komme på historisk værkstedsbesøg, hvor en vejleder drager eleverne med ind i en dagligdag fra den tidlige vikingetid. Der bliver lavet mad, leget og arbejdet med håndværk fra den tid. Se mere under Naturskolens ”aktiviteter”.

Kjællinghøl er et oplagt sted til fordybelse og overnatning.
Skal I arbejde med håndværk og har brug for værktøj, følger der en vejleder med. Der kan sove én skoleklasse i langhuset.

I de 3 shelters er der soveplads til ca. 25.

Depotet er bygget sammen med 2 toiletter, hvor af det ene er handicapvenligt.

Inventarliste til Kjællinghøls depot:

• Køleskab
  • Elkedel
  • 2 x 20 l bålgryder
  • 2 mindre gryder
  • Opvaskegrej
  • 10 bålpander
  • Bålrist
  • Økse
  • Save

Bemærk!

Lejrpladsen kan forhåndsbookes for 500 kr. Du kan derfor risikere at den er optaget af andre, der har lejet hele pladsen.

Sidst opdateret: 13.06.2017